top of page

 

BewustZijn met Emoties

Omgaan met emoties kan lastig zijn. Zeker wanneer emoties een wat vervelende boventoon voeren. Weet,... BewustZijn van emoties kun je ontwikkelen!

Het actuele aanbod is terug te vinden in de 'Agenda'.

Graag leren we onze kinderen omgaan met emoties. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe doe je dat? En welke emoties kom je zoals tegen op een dag? Wat kun je doen wanneer kinderen een huilbui hebben of thuis al hun woede eruit lijken te gooien (letterlijk en figuurlijk)?

En heb je als ouder zelf wel voldoende vertrouwen en/of bagage meegekregen om met eigen emoties om te gaan?

" Emoties zijn er om jou te helpen terug te komen in je kracht. Terug bij wie je werkelijk bent."

SOS Kinderen en emoties - Miranda van Dorst

 

Emoties bij Kinderen

DSCN1574.JPG

Kinderen zijn volop in ontwikkeling en hebben de tijd en ruimte nodig om gevoelens te leren kennen, te weten welk gevoel het is, te accepteren hoe het zich op het moment voelt en te weten hoe ermee om te gaan.

Tijdens diverse trajecten (een enkele workshop of meerdere cursusmomenten) worden de kinderen ondersteund in hun ontwikkeling om verdieping te vinden in hun emotionele- en lichaamsbewustzijn.

" Opvoeden is ruimte geven aan emoties & 

grenzen geven aan gedrag"

SOS Kinderen en emoties - Susan van Asten

 

Emotiebewustzijn van ouders

Omgaan met emoties van je kind is gemakkelijk gezegd, in de praktijk echter een stuk lastiger toe te passen. Jij bent immers ook maar een mens; met je eigen gevoelens en emoties. 

Je kwetsbaar opstellen en praten over emoties is niet voor iedereen van zelfsprekend, prettig om te doen of fijn. Wél is het belangrijk om je kind een goede basis mee te geven en om je gevoelens en emoties te leren omarmen.

Tijdens diverse trajecten (een thema-/ inspiratieavond of een cursus van meerdere bijeenkomsten) neem ik je mee op reis. Een reis waarbij kennis gekoppeld wordt aan (het opdoen van) ervaringen en praktische opdrachten. Alles om jouw emotie- en lichaamsbewustzijn te vergroten. 

23915789_2026527127580959_3356123480832682813_n.jpg

" Kwetsbaarheid 

is een teken van kracht! "

bottom of page