top of page
Tess_edited_edited_edited.jpg

 

BewustZijn in Schrijven

In diepere verbinding komen met jezelf, je bewuster worden van de processen die in jou plaatsvinden en laten zijn wat nu is.

Het actuele aanbod is terug te vinden in de 'Agenda'.

Bewust-Zijn in schrijven is schrijven in verbinding met jezelf, vanuit je intuïtie. Met behulp van schrijfmeditatie en andere oefeningen dompel je jezelf onder in het hier en nu, je bent aanwezig en leert mindful schrijven. Je pen brengt je daar waar je op dat moment hoort te komen en aanwezig hoort te zijn.

 

Schrijven biedt

Meer zelfinzicht

Innerlijke rust, rust in hoofd en lijf

Inzicht in je emoties

Heling

Dankbaarheid voor het leven zoals het is

20191129_170353_edited.jpg

" Listen with your heart

You will understand"

Pocahontas

 

Schrijven met volwassenen

thumbnail_20170915_102049_edited.jpg

Bewust aanwezig zijn tijdens het schrijven is een kunst. Het meebewegen met je pen, het bewandelen van de paden waar het schrijven je brengt en dat zonder oordeel, dat is zeker niet eenvoudig. Je stelt je kwetsbaar op naar jezelf toe en neemt je hele Zijn in beeld (emoties, lichamelijke sensaties en andere zintuiglijke prikkels, gedachten en wie weet ook de verbinding met je hogere zelf/ met al wat is). Je schrijft gewoon wat nu is.

 

Schrijven met kinderen

Luisteren naar je hart, wat is dat? hoe doe je dat? waar luister je dan naar? Vragen die kinderen kunnen stellen wanneer je het met ze hebt over je hart volgen of schrijven vanuit het hart. 

 

Wanneer kinderen hun pen volgen leren ze over zichzelf, wat zij zelf willen (en niet de peergroup of kinderen uit hun klas), wat zij zelf belangrijk vinden (en niet hun ouders of leraren) en wat ze voelen of ervaren (hun emoties, lichamelijke sensaties, etc). Ze leren hun eigen weg te kiezen vanuit vertrouwen in zichzelf.

IMG_4752.JPG

" Kwetsbaarheid 

is een teken van kracht! "

bottom of page