Baby's, kinderen, adolescenten & volwassenen begeleiden
in het ont-wikkelen vanuit eigen 'KRACHT'
zodat ze gaan 'STRALEN'!

Klik hier om de ondertitel te bewerken

ZwangerschapsYoga
Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga die speciaal afgestemd is op het lichaam van de vrouw en haar kwaaltjes, het gevoel van verbondenheid met je lichaam en het kindje, de (gezamenlijke) voorbereiding op de bevalling en het fysiek bezig zijn.
In elk trimester van de zwangerschap staan er andere elementen centraal. Het eerste trimester kenmerkt zich door ruimte maken en verbinden. Het tweede trimester kenmerkt zich door ontwikkeling en kracht. En het derde trimester kenmerkt zich door groei en voorbereiding. Binnen ons aanbod van zwangerschapsyoga wordt hier rekening mee gehouden. 

Zwangerschapskwaaltjes
Je kunt ervan uitgaan dat elke zwangerschap gepaard gaat met een of meerdere 'zwangerschapskwaaltjes'. Denkende aan: spataderen, vocht vasthouden, vermoeidheid, misselijkheid, verstopping, kramp of rusteloze benen en meer. De een ervaart hierbij meer strubbelingen en kwaaltjes dan de ander. Yoga kan je helpen een weg te vinden met deze kwaaltjes, alsook verlichtend werken.

Cursus
"Ruimte voor je Kind"
In het eerste trimester staan met name verbinding en het creëren van ruimte centraal. Jullie maken verbinding met je kindje, jullie maken contact. Zwanger ben je samen. Hoewel de vrouw het kindje (fysiek) draagt en er in haar lichaam ruimte gemaakt wordt, is de partner er voor ondersteuning tijdens de gehele periode.
Samen draag je de zwangerschap! Samen groei je erin.

"Ruimte voor je Kind" is een cursus van 3 lessen waar je alleen of samen met je partner aan deelneemt. Er is aandacht voor het maken van verbinding en het creëren van ruimte op alle gebieden. Zowel het fysieke en mentale, alsook het emotionele en spirituele komen aan de orde. 

Deelname aan deze cursus is gedurende de gehele zwangerschap mogelijk, al vanaf 8 weken kun je aansluiten. Maar je mag natuurlijk ook deelnemen als je jouw kindje al goed kunt voelen of zelfs richting het eind van je zwangerschap.
Mocht je geen gehele ZwangerschapsYoga cursus 'Krachtig Zwanger' willen doen, dan is dit een mooi alternatief. Tevens te combineren met de cursus "Er zijn! De Geboorte".

Cursusdata Vrijdagavond
19.30-21.00 uur
> 8, 15 en 22 feb. 2019
> 5, 12 en 19 jul. 2019

Cursusdata Zaterdagochtend
Nog niet ingepland.

Praktische informatie
De cursussen worden gegeven in kleine groepen  tot 6 volwassenen. Er wordt anderhalf uur uitgetrokken voor elke les, waarin ook aandacht is voor elkaar en het proces. De cursussen vinden plaats in de praktijk, waar de yogaruimte zich op de tweede verdieping bevindt. Er is geen lift aanwezig. Vergeet niet sportieve en gemakkelijk zittende kleding te dragen een een handdoek mee te nemen.
Je bent van harte uitgenodigd! Het water staat voor je klaar!
   
De cursussen zijn in zijn geheel af te nemen, je betaalt een pakketprijs van:
* €40,- "Ruimte voor je Kind" (3 lessen) of €70,- als je met z'n tweeën komt.
* €12,50 p.les "Krachtig Zwanger" (deelname va. 10 lessen, meer is ook mogelijk)
* €17,50 Eenmalige proefles "Krachtig Zwanger"
* €70,- per koppel "Er zijn! De geboorte"(3 lessen) of €40,- als alleenstaande ouder.

(Mocht je eerder bevallen zijn, dan krijg je voor elke overgebleven les een retour van €10,- teruggestort.) 

Zwangerschapsyoga
"Krachtig Zwanger"
Tijdens het tweede trimester van de zwangerschap staan ontwikkeling en kracht centraal. Vaak voelt de vrouw zich in deze fase sterker, krachtiger en kan ze op fysiek, alsook op mentaal en emotioneel vlak meer aan. In de zwangerschapsyoga is er aandacht voor jou, voor jouw kindje, voor jouw liefde, voor jou en je partner.
Heb aandacht voor jezelf en je kindje. Ervaar de 'KRACHT' en 'STRAAL' in je zwangerschap!

"Krachtig Zwanger" is een cursus zwangerschapsyoga toegankelijk voor iedereen, beginners zijn ook welkom! Instromen is mogelijk. Terwijl jij in de cursus veel aandacht hebt voor bewegen en voelen, wordt ook de partner niet vergeten. In de cursus zijn partnerlessen opgenomen, zodat jullie beide worden voorbereid op de bevalling. Mocht er een partner ontbreken, dan is een ander die dicht bij je staat ook van harte welkom. 

Deelname aan deze cursus is mogelijk vanaf 14 weken, dus het 2e trimester. Tijdens de lessen staan ontspanning, lichamelijke oefeningen, praktische informatie en ademhalingstechnieken centraal. Samen gaan we uit van jouw mogelijkheden. Op naar ontspanning, beweging en een goed gevoel!

*Cursusdata Maandagavond
19.30-21.00 uur
Start vanaf 7 januari 2019, nu al opgeven is mogelijk.

*Cursusdata Woensdagavond
19.00-20.30 uur
Start vanaf 9 januari 2019, nu al opgeven is mogelijk.

Elke eerste les van de maand is een partnerles.

Terugkomles
Regelmatig wordt er een terugkomles ingepland waaraan moeder & kind kunnen deelnemen. Even de andere moeders weer zien, lekker bijkletsen en natuurlijk een fijn ontspanningsmoment met je kindje.

Deze les wordt gratis aangeboden voor iedereen die een "Krachtig Zwanger"-traject of "Er Zijn! De Geboorte" heeft gevolgd. Tijdens de lessen komt dit ter sprake.

Momenteel staat er geen nieuwe datum gepland. Dit volgt in 2019.

Cursus
"Er zijn! De geboorte"
Het derde trimester kenmerkt zich vooral door de enorme groei van het kindje. Daarnaast zijn er vele voorbereidingen in volle gang: praktische, mentale én emotionele. De dagen kunnen zwaarder voor de vrouw worden, alsook voor de partner. Men heeft het veelal niet voor niets over de spreekwoordelijke laatste loodjes. Op weg naar de geboorte is het vaak fijn wat handvaten te ontvangen die jullie jezelf eigen kunt maken, met de bevalling in het vooruitzicht.

"Er zijn! De geboorte" is een cursus die erop gericht is als aanstaande ouders toe te werken naar de bevalling en geboorte. Het biedt jullie handreikingen aan die je tijdens de bevalling, of daarvoor en daarna, kunt inzetten. Aan bod komen onder andere ademhalingsoefeningen en prettige houdingen. 

Deelname aan deze cursus is mogelijk vanaf 27 weken, het 3e trimester. In principe volg je deze cursus als koppel. Mocht er echter geen partner in beeld zijn, dan is deelnemen toch mogelijk!

Je kunt deze cursus goed apart volgen of combineren met de cursus "Ruimte voor je Kind".

Cursusdata Vrijdagavond
19.30-21.00 uur
> 15, 22 en 29 mrt. 2019
> 16, 23, 30 aug. 2019

Cursusdata Zaterdagochtend
Nog niet ingepland.

Privéles
Mocht je al 36 weken zijn en niet meer kunnen aansluiten bij de zwangerschapsyoga cursusgroep, dan is privéles een optie. Ook kan het in sommige gevallen prettiger zijn om een op een les te ontvangen. Dit is altijd mogelijk! Het biedt je de mogelijkheid om het volgens je eigen agenda in te plannen. Bij een privéles wordt er €40,- per uur/ per les in rekening gebracht.

Ik ben er al, ik zit al
Al kun je mij niet zien.
Ik ben er al, ik lig al
Voel je mij misschien?

Ik ben er al, ik hoor al
Jullie mooie stem.
Ik ben er al, ik voel al
Dat ik niet alleen ben.

Ik ben er al, ik kom eraan
Zijn jullie al zenuwachtig?
Ik ben er al, ik kom eraan
Je zult zien, ik ben prachtig!
©Karin J.M. van der Bruggen

Met veel plezier hebben we deelgenomen aan de cursus "Ruimte voor je Kind". 

Als aanstaande ouders is het fijn om goed voorbereid te zijn op de geboorte van je kind. Karin heeft ons in drie avonden verbinding leren maken met elkaar en ons kind. Door middel van verschillende yogaoefeningen, houdingen, posities en ademhalingstechnieken zijn wij mentaal en lichamelijk voorbereid op de bevalling.

Karin was heel enthousiast, open en vriendelijk. Ze heeft ons goed begeleid tijdens de cursus. De avonden waren steeds goed voorbereid en hadden een logische opbouw waarbij we wekelijks een aantal oefeningen op papier mee naar huis kregen. 


De cursus is zeker aan te raden voor een ieder die op zoek is naar verbinding maken en ontspanning!

Geert & Michelle; Loon op Zand