Met KRACHT vanuit het HART

Yoga, Coaching en Massage


Klik hier om de ondertitel te bewerken

Trainingen 
Speciaal voor pedagogisch werkers, gastouders en anderen die werkzaam zijn in de begeleiding van kinderen, zijn er trainingen en cursussen opgesteld. Deze kunnen gezien worden als een professionalisering in een bepaald onderwerp. Hoewel in de korte tijd dat de training of cursus duurt niet alles besproken kan worden, krijg je toch erg veel informatie en praktische tips om mee aan de slag te gaan. Er wordt gewerkt in groepen tot maximaal 6 personen. Dit maakt dat er dieper ingegaan kan worden op persoonlijke voorbeelden, casussen en vragen. Je wordt begeleid in en aangezet tot het kijken naar jezelf als professional.

Trainingen worden gegeven in de praktijk, tenzij anders vermeld. Je bent vanaf een kwartier voor aanvang van harte welkom om een kop thee met wat lekkers te nuttigen.

'Yoga in de klas' (2-2,5 uur)
“Yoga in de Klas” is een specifiek voor leerkrachten samengestelde workshop. Leerkrachten komen in contact met manieren waarop zij op een leuke, speelse en prettige wijze yoga en yogahoudingen kunnen inzetten in de groep. 

Natuurlijk worden de oefeningen besproken: Hoe? Wanneer? Waarom?. Echter is een belangrijk onderdeel van de workshop het 'ervaren', we zullen dus niet stilzitten! Ervaren wat een oefening met je doet en wat deze tot resultaat heeft, bied je de mogelijkheid hem vervolgens gerichter in de klas in te zetten.

Investeer € 32,50 (incl. btw) in jouw professionaliteit en je krijgt een uitgebreide syllabus met handreikingen & na afloop een deelnemerscertificaat mee naar huis. Stuur een mail bij interesse en boeking.

'Hooggevoeligheid' (1,5-2 uur)
Deze training gaat in op het thema hooggevoeligheid bij kinderen. Tijdens deze training word je geïnformeerd vanuit de theorie over het onderwerp, krijg je inzicht in de manier waarop een hooggevoelig kind prikkels ervaart en gaan we in gesprek over manieren hiermee om te gaan. 

Investeer € 22,50 (incl. btw) in jouw professionaliteit en je krijgt een syllabus & na afloop een deelnamecertificaat mee naar huis. Stuur een mail bij interesse en boeking.

'Baby, Wat vertel je mij?' (1,5-2 uur)
Deze training over Babytaal, Slapen, Huilbaby's en Fysieke ongemakken geeft inzicht in het continuïteitsprincipe, Dunstan Babytaal, de 3 R's, veelvoorkomende lichamelijke klachten bij kinderen, en meer. We gaan in gesprek over toepassingen in de praktijk. Laat je inspireren.

Investeer € 22,50 (incl. btw) in jouw professionaliteit en je krijgt een syllabus & na afloop een deelnamecertificaat mee naar huis. Stuur een mail bij interesse of boeking.

'Peuters, Geweldig zijn ze!' (1,5-2 uur)
We verplaatsen ons tijdens deze training in de peuter. We zoomen in op hoe een peuter zich ontwikkelt, wat diens kwaliteiten zijn en wat ze zo geweldig maakt. Theoretische informatie wordt vertaald naar de praktijk. Je krijgt tips die je kunt toepassen en hopelijk vernieuwde energie om met je peuter te delen.

Investeer € 22,50 (incl. btw) in jouw professionaliteit en je krijgt een syllabus & na afloop een deelnamecertificaat mee naar huis. Stuur ons een mail bij interesse of boeking.

De CommodaMassage (1-1,5 uur)
Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor gastouders die opvangbaby’s/ -kindjes wat extra’s willen bieden. Een massage gewoon met de kleertjes aan! Een moment van rust voor het slapen gaan (ontspannen). Of het is een wakker worden voordat de baby/ peuter weer de drukte in gaat (activeren).

Investeer €17,50 (incl. btw) in jouw professionaliteit en het welzijn van je kindjes. De uitwerkingen en het deelnamecertificaat krijg je mee naar huis. Stuur ons een mail bij interesse of boeking.

Deze trainingen liever op locatie?
Trainingen worden ook op locatie gegeven. Onder andere afhankelijk van de duur van de cursus wordt hier een vergoeding voor in rekening gebracht. Neem per mail contact met ons op mocht je hierin interesse hebben. 

Je bent een heel open spontaan persoon, was duidelijk te verstaan en je luisterde goed naar wat ook door ons verteld werd. Bovendien heb je jou kennis goed kunnen uitleggen op een duidelijke manier.

De bijeenkomst draagt bij aan mijn professionaliteit doordat ik anders naar kinderen ga kijken en luisteren. Ook denk ik dat ik anders waarneem, kinderen beter kan begrijpen en daardoor beter kan inspelen op diens behoeften. Daarbij voel ik me nu wat zelfverzekerder wat zich weer overdraagt naar de hele groep.

Ik vond dat ik met deze workshop goed naar mijzelf kon kijken en heb meegekregen dat ik mijzelf ook een spiegel  mag en kan voor houden: Hoe is mijn houding  nu tegenover het kind?

Maria Vierthaler

"Baby, Wat vertel je mij?" heb ik als een positieve bijeenkomst ervaren. Ik werk al 13 jaar als gastouder en vang kinderen op in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Heb al veel ervaring met baby’s, maar vond je verhaal zeer interessant. Hoor meestal wel aan het huilen van de baby wat er aan de hand is, maar vond het leerzaam om die verschillende geluiden/woordjes er bij te horen. 
Ik heb ook meerdere baby’s gehad die altijd even huilden voordat ze gaan slapen. Voor mij is dat geen probleem, maar merk dat ouders het vaak moeilijk vinden om hun baby te laten huilen. Jouw verhaal over prikkels en het verwerken van de dag is duidelijk en kan ik ook aan de ouders mee geven. Ook je tip om een baby eens goed te observeren zodat je beter begrijpt wat de baby wil is zinvol.
De workshop breng je op een leuke manier. Ik zou ouders en hun baby naar je
doorverwijzen!

Anke Verschoor; Halsteren