Baby's, kinderen, adolescenten & volwassenen begeleiden
in het ont-wikkelen vanuit eigen 'KRACHT'
zodat ze gaan 'STRALEN'!

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Stralende Baby & Peuter 
“Welkom, fijn dat je er bent!”, is dat niet het eerste wat je zegt tegen een kind? Dat terwijl je ondertussen ingepakt wordt door diens prachtige lach en stralende oogjes. Een kindje zo mooi, zo puur, zo vol van liefde. Maar ook (soms) zo lastig te begrijpen, zo huilerig, zo onbereikbaar.

Een kindje, een mens, een persoon waarvoor jij als ouder of verzorger zorg mag dragen. Iemand die je onvoorwaardelijk liefhebt en die jou liefheeft. Een schat die je het liefst zou willen beschermen, maar nóg meer de mogelijkheid wil bieden zichzelf tot groei en bloei te laten komen op diens eigen manier en tempo. Je wilt bijdragen aan een stevige basis voor deze unieke persoon, met een eigenheid aan juwelen (kennis, vaardigheden, eigenschappen, kwaliteiten, e.d.). 

Vanzelfsprekend zou jij je jonge kindje (0-4 jaar) zo natuurlijk mogelijk willen begeleiden in dit proces, op alle vlakken van diens ontwikkeling. Echter kan extra ondersteuning tijdens bepaalde situaties gewenst zijn. Dat is niet erg! Dat maakt je geen minder goede ouder. Juist een betere, want jij wilt er alles aan doen, jij wilt leren en groeien als ouder.
 
Voorbeeldsituaties kunnen zijn:
- Je baby is een huilbaby.
- Je kind slaapt slecht of heeft er moeite mee in een slaapritme te komen.
- Je kind heeft last van krampjes, reflux, buikpijn.
- Je kind houdt veel spanning vast.
- Je zit met vragen omtrent de overgang op vaste voeding.
- Je kind bevindt zich duidelijk in een NEE-fase. Ojee, wat nu?
- Je ervaart het gevoel je peuter het liefst achter het behang te willen plakken.
- Je wilt graag een gezonde hechting opbouwen met je kind, maar weet niet goed hoe dit te doen. (Veel voorkomende zorgvraag bij mannen/ vaders.) 

'KRACHT'-consult
Een ‘KRACHT’-consult voor baby's & peuter (tot 4 jaar) is bedoelt om als ouder of verzorger je zorg uit te kunnen spreken. Er zal ingaan worden op jullie specifieke vraag of situatie. Er wordt naar je geluisterd. Jouw zorg wordt serieus genomen! Af en toe een 'KRACHT'-consult kan net die begeleiding zijn die je helpt steviger in de schoenen te staan. Er wordt tijd en ruimte genomen voor jullie verhaal en voor jullie kindje.

'Goed Op Weg'-traject
Een ‘Goed Op Weg’-traject kan van toepassing zijn op allerlei strubbelingen waar je tegenaan loopt, twijfels die je hebt of onderbuik gevoelens kunnen ter sprake komen. Samen gaan we op zoek naar hetgeen jullie nodig hebben, ook wanneer je naar aanleiding van die behoefte doorverwezen wordt.
De technieken en kennis van onder andere de yoga, massage en coaching worden tijdens een dergelijk traject allemaal meegenomen.  Natuurlijk komen ook alle vragen waar je tegenaan loopt tijdens de behandeling ter sprake. Kortom, tijdens een ‘Goed Op Weg’-traject zal je als ouder(s)/ verzorger(s) samen met je kind begeleidt en gecoacht worden in het proces naar een stralende baby & peuter.

Activiteiten
Preventief of gewoon wat quality time met je kind doorbrengen kan ook. Door het jaar heen worden diverse activiteiten georganiseerd waarvoor je jezelf of je kind kunt opgeven. Informatieve lezingen over diverse onderwerpen, maar ook wordt er een cursus BabyMassage gegeven of zijn er korte intensieve avondcursussen over uiteenlopende onderwerpen. Deze activiteiten zijn er veelal op gericht jou iets te leren, zodat je hiermee later in de thuissituatie zelfstandig aan de slag kunt.
 
Overige activiteiten voor je kind (en voor jou) staan onder "Relax Kleine". Wij streven ernaar mooie herinneringen en waardevolle momenten te bieden voor je kind, alsook voor jou als ouder/ verzorger.