KUZZ,

Kracht uit Zeven Zonnestralen

Holistische praktijk Loon op Zand

Gespecialiseerd in kinderen en (toekomstige) ouders

Massage

Massage is er voor iedereen. Het kan ingezet worden ter bevordering van de ontspanning en lichaamsbewustzijn, maar ook als behandeling door het specifiek masseren van reflexzones (reflexologie). Het lichaam wordt dan gestimuleerd systemen en organen in gang te zetten of af te remmen ten behoeve van de gezondheid. 

Massage en reflexologie stimuleren het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Massage tijdens de Zwangerschap

De zwangerschap is een bijzondere periode. Emotioneel en lichamelijk is er erg veel gaande. Massage kan een mooie plek innemen ter ondersteuning van de vrouw en diens zwangerschap.


ZwangerschapsMassage is een mooie vriendelijke en zachte methode die erop gericht is om de gezondheid te optimaliseren en eventuele klachten die gepaard gaan met deze periode te verlichten. Een goede voorbereiding voor de bevalling, maar ook na de bevalling goed inzetbaar om weer op krachten te komen.


Voorbeelden waarvoor je kunt komen:

Ontspanning

Zwangerschapsklachten

Stimulatie tot draaien van kindje

Opwekken van de weeën.

Het uitbalanceren van hormonen.

Massage voor meer ontspanning

In de dagelijkse hectiek en tussen alle agendavulling door is een moment voor jezelf erg belangrijk. En als je dan een moment gevonden hebt, wil dat niet altijd zeggen dat je ook tot ontspanning komt. Een ontspanningsmassage is dan een uitkomst.


Een ontspanningsmassage is een hoofd- & gezichtmassage, een rug- & schoudermassage en/of een voetmassage. Afhankelijk van de wensen, eventuele klachten en duur.


Ontspanningsmassages zijn erop gericht:

- spanning te verminderen

- de doorbloeding te verbeteren

- de energiestroom te stimuleren

- de geest tot rust te brengen

- lichaam en geest uit te balanceren, en

- te komen tot meer zelfbewustzijn en lichaamsbewustzijn.

Massage voor kinderen, 

HSP en meer

Kinderen en meer gevoelige personen worden elke dag overspoeld met gigantisch veel prikkels daar hun zintuigen meer open staan. Voor hen is het des te belangrijker een goede balans te vinden tussen prikkelrijke en prikkelarme momenten. 


Een massagemoment kan helpen om de rust en ontspanning te vinden waar dan behoefte aan is. Het is een hulpmiddel weer terug te komen in het lichaam, meer te aarden en het hoofd en lijf stiller te maken. Daarbij is het een prettige manier om te groeien in lichaamsbewustzijn en zelfbewustzijn. 


Gespecialiseerd in:

- Massage bij faalangst, ADHD, overprikkeling/ HSP

- NieuweTijds- en Chakra Massage

- Polariteitsmassage

BabyMassage

BabyMassage is een mooie manier om de allerkleinste te doen ontspannen en te behandelen. Zeker wanneer kinderen klachten hebben als krampjes, moeite hebben met slapen of onrustig/ gespannen zijn. 


De volle aandacht is bij het kind wat op zichzelf al helend werkt. Daarnaast wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam op een natuurlijke manier aangesproken.

Massageconsulten voor baby's duren ongeveer net zolang als bij volwassenen. Wellicht wil hij/zij even wennen en daar nemen we alle tijd voor. Hoe comfortabeler je kind en jijzelf zijn, hoe meer de massage zal aanslaan. 


BabyMassage Cursus

Het masseren van baby's is een geweldige manier om te hechten, om je kind te leren kennen en hem/haar te ondersteunen bij de uitdagingen waar het voor staat (krampjes, slapen, tandjes, etc.). 


Bij ons kun je terecht voor diverse massagatechnieken vanuit de Shantala Babymassage en de BabyReflexologie.

Je leert altijd eerst een zachte massage aan (2 sessies), zodat je feeling krijgt met het masseren van je kind. Het contact, het tempo en de liefde waarmee je het doet, zijn van belang voor de uitwerking. Je krijgt ook echt de tijd om dit even thuis te implementeren/ oefenen.

Na het aanleren van een volledige massage kunnen naar behoefte handreikingen meegegeven worden die in te zetten zijn bij klachten als krampjes, tandjes, etc. 

Wat onze klanten er over zeggen

Lieve Karin,

Ontzettend bedankt voor je massage! Via mijn voeten behandelde je mijn gehele lichaam. Je noemde punten waarop je masseerde en keek naar de voetvorm. Daar had je pakkende en goede uitleg bij. Zelfs qua karakter kon je me voor een gedeelte lezen, alles door te kijken naar mijn voeten. Ik heb mijn lichaam beter leren kennen door bij jou te komen. Bedankt en tot gauw!

Sanne - Someren

Volwassenen (21+)

€ 40,- per uur

Kinderen

€ 30,- per uur

Cursus BabyMassage

€ 40,- per uur

Wat onze klanten er over zeggen

Heerlijke ontspannende voetmassages gehad bij Karin. 

Na één sessie voel je je weer helemaal tot rust gekomen. Mijn hoofd is leeg, ik ben meer ontspannen en de pijnen waar ik last van heb voel ik nauwelijks nog.

Bedankt Karin!

Thijs - Berkel-Enschot